Vi rullar vidare….

fast inte med husvagnen utan med Karlssons fyrkant, den gula varianten som tar en in till Ängelholm. Micke älskar Karlssons fyrkant fast den bruna. DVS limpa. Karlssons släppte av oss vid stationen i Ängelholm som tog oss in till Helsingborg. Smidig och bra, var bara ta rulltrapporna upp och lösa biljetter för färja och nästa tåg som skulle ta oss till Köpenhamn.

Det var som ett lämmeltåg till färjan.

När vi kom till Helsingör 

så hoppade vi på tåget till Köpenhamn. Väl framme möttes vi av en trevlig station i Köpenhamn, en charmig station tycker jag. Det får en nästan att tänka på Paddington station i London.
Med på tåget hade vi en tuff och väldigt söt resenär:

Vi började vandra på Ströget med förhoppning att hitta nån pilsner affär och nån fin ost affär. Men icke sa nicke vi hittade ingeting. Därimot så hittade vi ett torg med en trio med gubbar som spela skön  jazz.

Denna sköna musik sköljde vi ner med en pilsner. Vi gick en sväng i värmen och hittade en intressant konst utställning i kanalen… ja visst är konstens värld underlig. Vad är det som är där nere?? Är det lik??? NÄÄ det är konst, monterad redan 1992.

Titta noga så ser ni armen och bålen på kroppen, det är skallen som skvalpar upp och ner…

Efter att sett denna konst blev vi hungriga och leta upp en restaurang, mama Rosa.

På vägen därifrån passerade vi ett creperi på hjul där man kunde få en crêpe med nutella och banan. Mums det var en god efterrätt.

På vägen upp stötte vi på gatudansare, skumma lirare och en man som höll på och klädde ut sig till clown.

Liraren till vänster digga till musiken samtidigt som hann samlade in folks tomflaskor i kundvagnen. På nervägen på ströget hade jag hittat en affär som det stod Käthie på…var ju tvungen att ta mig en titt till där, vilka läckra kläder….men det var inget för min plånbok precis. Men man kan ju alltid ha det som en inspirations källa…. typisk mig så glömde jag kolla vad affären hette. När vi var i London hade jag hittat en likande kappa, säkerligen samma designer.

Men vilken besvikelse att vi inte hitta pilsner och ost affärer…. det hade varit gött att få sitta nere i hamnen med en ostbit och en pilsner…. det får man göra i Helsingör i så fall. Det var en varm dag, vi började ta oss hem till Lene och Micke igen. Skåne är fint… det får nog bli en skåne länga när man är pensionär…. då kan jag ha mina får och tova för fulla muggar. Men när vi är inne på skåne och dess sköna natur får det mig snabbt att tänka på papphammar…