Trolös!

Faithless är ett brittiskt band vars musik de själva beskriver som en mix av hip hop och dans. De tre huvudsakliga medlemmarna i Faithless är Maxi Jazz, Sister Bliss och Rollo. Jazz är den som gör det mesta rappandet när det gäller texter med stark spirituellt eller socialpolitiskt innehåll. Bliss är den som skapar den mesta musiken, mycket på elektronisk väg men hon spelar också piano, fiol, saxofon och elbas. Rollo är ledaren och producenten i bandet. Sångerskan Pauline Taylor medverkar som vokalist i många av gruppens låtar.

Många trodde att bandet splittrades efter deras turné under mitten av 2005. Spekulationer som startade efter att Rollo hade skrivit: “We set out thinking it would be our last album, feeling maybe we have had our time in the sun”. Men så blev det inte, utan snarare tvärtom när bandet presenterade en förlängning av sin pågående turné som därmed sträckte sig till december 2005. Därefter släppte bandet greatest hits-plattan Forever Faithless – The greatest hits, som tog sig till en förstaplats i Storbritannien.

Efter detta samlingsalbum så kom studioalbumet To all new arrivals som i sin tur ledde till både singelsläpp (Bombs) och turné (The bombs tour).