Färdiga gå.

Blueman group på Göta lejon!

Lördagen den 25/9 skulle vi gå och kolla in dom blåa männen! Dagen började med att ta tunnelbanan in till Medborgar platsen. Där stod ett blues band och spelade skön musik. Efter att stått och lyssnat en stund tog vi oss in i söderhallarna. Där hittade vi en rolig engelskbutik, typiskt engelska saker.

Vi bestämmer oss för att leta upp nått ställe där vi kan ta nått att dricka, vi passerar Medborgarplatsen och skall gå över Götgatan när man hör ett jäkla liv. Det är en man som är PISSOFF på en taxichafför. Han gapar och skriker, viftar med armarna. Jag har lite svårt att förstå språket, men helt klart är mannen arg!!! Han har parkerat precis bakom taxin….troligt vis så har han väl åkt in i baken på taxin. Han står där och gapar och skriker och tänker inte på att han hindrar trafiken. Det sitter en kvinna i den arge mannens bil. Hon börjar köra framåt och vill köra vidare…till slut så åker dom iväg. Men vad säger trafik reglerna??? Ska man hålla avstånd till bilen framför!!

Jaja, vi går vidare och på en tvärgata till Folkungagatan hittar vi det perfekta stället för att inta nått drickbart. Bara bistro bar hette stället.

Det blev varsin öl och en tapas talrik med lite mums på! När klockan  närmade sig halvfyra så vi gick ner till Göta Lejon. Våra platser var på balkongen…hade ju varit kul om man hade fått suttit bland dom första raderna så man kunde haft plastkläder på sig…ja dom som satt där var helt inplastade.

På sidorna gick den en rull text: vi använder bara miljöcertificerat papper….. var vänliga och stäng av mobiler ,gameboys, laptops och mobila faxmaskiner. ?????? Där satt vi och läste dessa uppmanande texter. Huxflux började det stå lite andra saker… Vi skulle vara uppmärksamma att det fanns en tjej som hette Kajsa i publiken och hon hade tagit medalj. Färdiga gå stod det,  och vi fick en text vi skulle läsa högt.Efter varje färdiga gå fick vi nått nytt att läsa högt. 3 st gratulationer fick vi läsa  innan dom körde gång. Mycket komik med häftiga rytmer.

Föreställningen hann knapp börja när allt stannade av…. en crew medlem med tv kamera kom ut. Man fick se på duken hur han filma 2 st som kom för sent. En rullande text sa: Ni kommer för sent till föreställningen. Man fick närbild på stackarna när dom försökte hitta sina sitt platser. Dom bocka och buga som att dom bar om ursäkt…..Föreställningen fortsatte när dom försenade personerna hade satt sig ner. Vidare under kvällen fick vi bl.a lära oss olika rock “moves”… mycket användbart. Slutet av föreställningen så kom det toa papper flygandes…då menar jag inte småbitar utan meter efter meter vällde det fram…man hade fullt sjå att hjälpa toa pappret fram….ner till publiken där nere… vi satt flera minuter och bara drog fram toa papper…. då förstod man varför dom hade förklarat att dom använde miljöcertifierat papper. Efter föreställningen kom musikerna och de blå männen ut…..

Till vänster syns de blåa männens musiker som hade suttit högt upp bakom ett galler och spelat, I mörkret såg dom ut som spelande serie figurer….Vilka lirare,,,superduktiga musiker,,,tyckte jag i alla fall!

Här ser vi steffie… undrar om den blå mannen är på gång att ta sig en kram????

Ja, denna kväll/helg var lyckad. Söndagen fortsatte i rytmens tecken…Steffie och jag går på afro dance på söndagar… Där kan man snacka om sköna rytmer också. Men det där att få rätta gunget på rumpan, det är inte lätt… hård träning behövs.

Här kan ni få en liten hint om vad vi håller på med…..och jag lovar,,,,man blir svettig! Såg ni rump gunget på slutet???