Länge sen jag…….

……..skrev nått på bloggen. Mycket är det nu…. i den stora världen utan för Torshälla…..Mycket blir det….

Man ska praktisera på dagarna, representera NBV på kvällarna. Tjejkväll, fårklippning med Mona,

jobba med nätverket, åka på syfestival, vara med på utställning, vakta utställning…. Ull akademin…. Fullrulle! OJOJ!!!

Ja, man måste ju visa sig…inte får man ligga på latsidan. Så får man inte glömma att man måste springa till AF, jaga arbetsförmedlare… Vad gör man när dom inte hör av sig?? Man tjatar och tjatar om en tid… Påminner att jag bara har tom den sista nov, vad händer sen. Vill inte hamna utanför systemet, undrar om dom skulle vilja vara i samma situation???? NÄÄ,  jag skulle behöva en livsmanual…. Bruksanvisning….

Tjejkvällen var en  tillställning som Sirpa hade anordnat. Det var ett tiotal hantverkare som visa sina alster. Sirpa säljer kläder från ett dansk kläd företag. Green house. Närmare 100 besökare kom.

Ett evigt släpande… Först ska grejerna in och ställas upp, sen ska allt ner också…  Men jag fick både hatt och vantar sålda så jag är nöjd. Det blev inträdes biljetten till Syfestivalen. Syfestivaln var väl inte den bästa men jag gjorde lite fynd. Trodde att jag skulle få ha känt på lite kvaliteter på nålfilt som filtmakeriet har. Men dom hade en väldigt liten monter. Däremot så visade dom upp lite kreationer i entren.

Jag har jobbat lite uppe på Torshällas församling, det är diakonen Yvonne som har ett nätverk för kvinnor. Ett gäng med damer. Vid tre tillfällen skulle jag lära dem lite om tovning. Första gången fick dom tova på en silkes hankies och nålfilta ett hjärta. Andra gången fick dom tova sig ett stycke och slutligen den tredje och sista gången fick dom sy och nålfilta en vätte av sitt tovade stycke.

Här ser ni diakonen Yvonne nålfilta fast skägget på sin vätte. När damerna skulle göra näsor till sina vättar så blev det mycket fantasier…..

Det var ett skönt gäng med damer, lika skönt gäng som Monas härliga får…HMMM, man ska kanske inte jämföra damer med får?! Men inget illa ment. Alla har sina goda sidor, människor och djur. Hos Mona blev jag kompis med en tacka som heter Armida. Hon och jag kelade, så fort jag slutade så drog hon i min jacka, tröja, eller så tog man och nafsa lite i mina jeans.

Ovan ser ni Armida, en litet charmtroll som skulle få bli mor till våren. Tyvärr så hade hon gått och fått så mycket tistlar i pälsen så jag kunde inte ta reda på hennes ull. Däremot så fick jag med mig brun fin ull som jag ska karda och tova av när Ulltussarna på ull akademin träffas. Vi har träffats hittils tre gånger.

Ullakademin är ett gäng ulltokar som tycker om att tova och labba och se vad vi kan få fram. Denna gång hade jag testat att karda ull från en korsning mellan texel och fin ull. Inte att rekommendera… Man fick slita som ett djur… Vi kom fram till att finullen är nog den ullen som är roligaste och lättast att få ett bra resultat av. Ull akademin består av: Mona som har det sköna gänget tackor ute i Stora Sundby. Annmargret som är lärare på folkhögskolan i Eskilstuna. Elisabeth, Hillevi och jag som gick Tug 2010. Laila som är en sy kompis från Julita tiden. Så har vi Anna som är en didgediroo spelare….


Denna helg så ska jag ha workshop i nunotovning. Bl.a Sirpa ska komma som har gröna huset i Eskilstuna. Ja denna helg kommer att bli fullspäckad också. Men det är väl tur att man kan sysselsätta sig. AF vill ju gärna hjälpa till med det… vill se att man är sysselsatt. Det är det man kallar för praktik. Eller är det i modern tid samma sak som slaveri?! För hur många vill arbeta gratis.? Vad kallar man sånt för egentligen???

Enligt mänskliga rättigheter kan man läsa detta: Ingen får tvingas att utföra tvångsarbete eller annat påtvingat arbete. Du kan läsa mera om mänskliga rättigheter på deras hem sida.