Skit att man missa detta då… bara 1 år och några månader för sent…..

Cirque du Soleil (franska för “Solcirkus”) är en av världens främsta grupper inom nycirkus. Man har skördat stora publikframgångar och drivs numera som ett storföretag med 3 500 anställda. Företaget är baserat i Montréal, Québec, Kanada och grundades 1984 av två gatuartister, Guy Laliberté och Daniel Gauthier.  Hösen 2009  gästade Cirque du Soleil Sverige för tredje gången. Den här gången med den världsberömda, klassiska föreställningen ”Saltimbanco”.

Staden är det centrala temat i ”Saltimbanco”, staden som en smältdegel för olika kulturer, människor, språk, ljud och livsstilar. Föreställningen tar åskådaren på en metaforisk och akrobatisk resa rakt in i stadens hjärta. En magnifik show med akrobatik på högsta nivå varvat med dans, teater och Mer…

Kompositör är René Dupéré och hans idé var att skapa musik som påminner om staden och dess puls. Men vem är denna man?? Jag sökte på nätet… kan det vara denna krabat? (se nedan) En man gömd i en alldeles för liten hund kostym?! Men vad sjunger han om…vaddå klarinett??? Sen sjunger han att han är packad?!