George Michael

http://youtu.be/18JRjc9M2Gw

George Michael, egentligen Georgios Kyriacos Panayiotou, född 25 juni 1963 i Bushey, Hertfordshire, England, Storbritannien, är en engelsk popsångare, musiker, producent och låtskrivare, som tillsammans med Andrew Ridgeley på 1980-talet utgjorde popduon Wham!.

Hans mamma kommer från England och hans pappa kommer från Cypern, därifrån har han sitt ursprungliga grekiska namn. Han är gift med Kenny Goss[ifrågasatt uppgift].

Wham! var en brittisk popduo som var aktiv åren 1981–1986. Bandet bildades 1981 av George Michael och Andrew Ridgeley.

 

 

Wham! fick stora försäljningsframgångar med debutskivan “Fantastic” 1983. Singlarna “Young Guns (Go For It), “Wham! Rap”, “Bad Boys” och “Club Tropicana” placerade sig på listorna. Varje sång lanserades tillsammans med en minnesvärd video och bandets image var inledningsvis av det tuffare slaget. I videon till “Club Tropicana”, den sista hiten från Fantastic, som släpptes sommaren 1983 var det sol, bad och shorts som gällde. Bandets beundrare fick se en ny image ta form…

1984 följdes succén upp med albumet “Make It Big” – då var det solbränna, frisyrer med ljusa slingor och stora vita leenden som gällde. Skivan tog sig direkt in på listorna i både Storbritannien och USA och hade snart båda förstaplatserna. Några av titlarna på “Make it Big” var: “Wake me up Before You Go-Go”, “Freedom”, “Everything She Wants” och “Careless Whisper”. Careless Whisper marknadsfördes som en solosång av och med George Michael och den blev hans största hit någonsin.

Wham! var i mitten av 1980-talet en av världens största popgrupper.

Våren 1986 meddelade George och Andrew att de skulle gå skilda vägar. En farvälkonsert på ett utsålt Wembley Stadium 28 juni 1986 markerade avslutningen på Wham!’s karriär.

 

Han inledde en solokarriär med albumet Faith 1987, som har sålt i över 20 miljoner exemplar. Totalt har George Michael sålt 85 miljoner album världen öve