Skapat av Sting!

Original

Gordon Matthew Thomas Sumner,  känd under artistnamnet Sting, född 2 oktober 1951 i Wallsend, Tyne and Wear, är en brittisk musiker och skådespelare. Innan solokarriären var Sting basist och sångare i gruppen The Police. Som soloartist och medlem i The Police har han sålt över 45 miljoner album. Han har erhållit över 16 Grammy-statyetter och nominerats till en Oscar för bästa låt.

Rainforest Foundation grundades 1989 av Sting och hans fru Trudie Styler, efter att de sett första hand förstörelsen av Amazonas regnskogar, och den förödande inverkan den hade på livet för den inhemska befolkningen som bodde där.

Stiftelsens första stora initiativet var att kampanjen för att skydda den mark de Kayapo indianer i brasilianska Amazonas. Detta resulterade 1993 i det rättsliga erkännandet och avgränsning av ett område med mer än 27.359 kvadratkilometer.

Under de senaste 20 åren har stiftelsen expanderat och diversifierad. Idag finns den New York-baserade Rainforest Foundation fonden, som generöst stöds av Sting. Detta ger finansiering, över USD 1,5 miljoner i 2007, för tre självständiga organisationer – Rainforest Foundation USA , Rainforest Foundation Norge , Rainforest Foundation Storbritannien. Dessa organisationer stöd direkt projekt i mer än 20 länder att skydda tropiska regnskogar och de människor som bor i dem.

 

 

 

 

Rainforest Foundation synsätt skiljer sig från andra organisationer genom att den är fast besluten att både mänskliga rättigheter och miljöskydd.

Tidiga försök till miljövård uteslutas ofta lokala befolkningar och ibland resulterade i påtvingad förvisning från sina traditionella landområden. Rainforest Foundation tror att det bästa sättet att skydda regnskogar är att låta de infödda människor som har bebott områdena i århundraden kontrollera och styra landet.

Ursprungsbefolkningarnas deltagande och sina kunskaper om den lokala ekologin är nu erkänd som den mest effektiva miljöledningssystem verktyg. Inte nog med att stödja konkreta projekt i tropiska regnskogsområden genomför Rainforest Foundation ut internationellt påverkansarbete kampanjer.

Erfarenheten har visat att en kombination av praktiskt arbete och lobbyverksamhet, är som alla bygger på lokala erfarenheter, är det mest kraftfulla verktyget för bestående förändring.

 

Uppdraget för Rainforest Foundation Storbritannien är att stödja ursprungsbefolkningar och traditionella populationer av världens regnskog i deras ansträngningar att skydda sin miljö och uppfylla sina rättigheter till land, liv och levebröd genom att bistå dem i:

1. Säkra och kontrollera de naturresurser som krävs för deras långsiktiga välbefinnande och hantera dessa resurser på ett sätt som inte skadar sin omgivning, kränka deras kultur eller äventyra deras framtid.
2. Utveckling av metoder för att skydda sina individuella och kollektiva rättigheter och få, form och kontrollera grundläggande tjänster från staten.

Mera information hittar du på: http://www.rainforestfoundationuk.org/Who_we_are