Inspirations musik för en tovare…

 

 

Huvudsaken för mig att få vara i ”ullensvärld”.  Att få känna lukten av ullen som kommer från ett nyklippt får, att få lukta på nytvättat ull, att känna doften från såpan när jag tovar med min ull. Lycka, när jag inventerar och plockar med mina ull lockar, tittar och granskar. Undrar i mitt sinne.. hur kommer denna sorts ull se ut när det är tovat? Vad skulle det passa bäst till?? Jag tittar på min lock, ser den vågiga rörelsen som finns där. Så många olika färger och nyanser… Kanske jag ska spinna mig ett fint garn??  Lockarna ligger där och glänser som guld. Vilken skatt jag har!!

Huvudsaken, att få tova, att få inspiration av alla andra ”ulltussar där ute”. Att få komma till en kurs och möta inspirerande ull kvinnor och män.. att se glädje i ögonen när man skapar i ull! Säckarna står där på rad, fulla med ”guld”. Huvudsaken att jag är lycklig och får vara i ”ullensvärld”.

När jag står där i min tovning så är det som meditation,  godis för själen… jag känner på ullen,  masserar ullen, kastar och slår.. drar i den… men huvudsaken att jag få skapa i min ull.

En huvud sak, hatten, masken, en grotesk fågel som i mina ögon är en vacker fågel. Fågeln som är en huvud sak, blir till något annat….. Ett sagoväsen… Något som sprider ”mystik” i rummet…

En huvud sak som också kan vara nått praktiskt på vintern… tänk att ha en vinterdrake som sitter där på huvudet. Huvudsaken är att han värmer mig under vintertidens kalla promenader.

Att tova med mall är jätte skoj, och det blir både fina skålar och hattar.. kanske jag kan göra mig en fisk nästa gång??? En fisk på huvudet.. JA, då blir det ju en huvud sak.. en fiskbasker kanske! Att få skapa och få vara lycklig i ullensvärld, ja det är väl huvudsaken.

Käthie