Musik!

Musik är en form av konstnärligt, emotionellt och kulturellt uttryck, framför allt i följder av ljud och toner med hjälp av särskilda instrument eller den mänskliga rösten

 

 

Julia är ett latinskt kvinnonamn som härstammar från det romerska släktbundna personnamnet Gulius, som härleds från det grekiska ordet ioulo, vilket är ett alternativt namn på Demeter som betyder Moderjord. Namnet bars ursprungligen endast av medlemmar av gens Julia. Namnet, som har använts i Turkiet sedan i början av 1700-talet, hör nu bland de allra mest populära under 1300-talet,och 2000-talet.

Namnet är en kvinnlig form av Julius och betyder “dunskäggig” eller “ungdomlig”.
En person med detta namn har en kort omnämnande i Nya testamentet. Det bars av ett fåtal tidiga helgon och martyrer, bland annat skyddshelgon Korsika. Shakespeare använde namnet i sin komedi “de två herrarna från Verona” (1594). Det har varit vanligt som ett givet namn i den engelsktalande världen sedan 1800-talet.

Källa: madde

 

Chicago är en stadskommun i delstaten Illinois i mellanvästern i norra USA. Chicago, som är belägen vid Michigansjöns sydvästra ände, är USA:s tredje största stad. Det är en viktig knutpunkt i USA:s kommunikationssystem samt ett centrum för industri och jordbruk.

Folkmängden i Chicago uppskattades år 2008 till 2 853 114 och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland, bor det uppskattningsvis 9 505 747, varav 7 929 775 i delstaten Illinois.[4][5] Chicago är USA:s tredje största stad efter New York och Los Angeles.

Chicago har alltid varit en utpräglad invandrarstad. Det har funnits ett flertal etniska stadsdelar med en dominerande kultur: tysk, serbisk, italiensk, grekisk, kinesisk, koreansk, ukrainsk, mexikansk, polsk, svensk, finsk etc. Stadsdelarnas befolkning ändrar sig med de olika vågorna av invandrare, så är till exempel den gamla tjeckiska stadsdelen Pilsen numera bebodd främst av mexikaner. Den svenska stadsdelen Andersonville har i stort sett tappat sin svenska befolkning men har kvar flera svenska butiker och restauranger. Omkring en tredjedel av befolkningen är mörkhyad och en tredjedel har syd- eller centralamerikansk bakgrund.

Källa: Wikipedia