Norden samlad på konstmuseet i Eskilstuna.

Nordisk konsttriennal 2010 på Eskilstuna konstmuseum.

Triennal, treårsperiod; fest som firas vart tredje år,  en aktivitet som oftast är en utställning av något slag som återkommer vart tredje år.

Nordiska konstnärer visar sin konst på Eskilstuna konstmuseum. Tänkte att detta var ett tillfälle att berätta om mitt besök och lägga ut bilder. För säkerhets skull så frågade jag min guide om jag fick ta kort. Ja, kort får man ta på verken, men dom får inte visas på bloggen. Men om jag fotograferar verket med nån av mina vänner så kan jag lägga ut det. Och så fick det bli!

Jag kommer inte att räkna upp alla som ställer ut, utan jag kommer att presentera tre av dom som jag tyckte väckte mitt intresse…. och då kanske inte för att jag gilla det!!! Jag börjar med det största utställnings rummet, där Norrbaggen Morten Viskum höll till. Ja, han låg faktiskt där på golvet, him self som en vaxfigur liggandes under bokstaven R.

Stackarna här ligger han, med R:et på sin rygg. På väggen står det NO WAY!  Ja, ni fattar säkert…vad det skulle stå!! Kul tyckte jag….

Här sitter Elisabet och undrar,,, kanske hon tror att han ska röra på handen. Vax handen var bra gjort, såg väldigt äkta ut.

Vi knallar vidare till en sak som kanske var mindre kul, men det fick ju en att fundera på: vad är konst… Intressant. Denna man, Gunnar H Gundersen också han en norman. Har speciella metoder att skapa konst. Att pissa i snö! Ja, vi stod allihopa och kolla på skärmen hur han ringla sin pinkstråle i snön, han skrev: man made.

Ett instrument i sitt kontnärliga program.

Ett naturligt fenomen i snön!

Till höger: Det slutgiltiga konstverket med

fotavtrycken som pricken över i:et.

Min favorit var Miikka Vaskola.

Två av hans verk som hängde på museet tyckte jag om. Den ena är den vi ser ovan. Två män som tittar mot skyn…men vad gör den ena mannen??? Jo, är han inte en ficktjuv??? Tittar man noga så ser man att han är på gång att sno mannens guldrova.

Klicka på bilden så kan du se lite mera noga!

Männen som föreställer racing killar från 40-talet påminner om Yellos karäktärer i videon “the race.

Videon kan ni hitta där jag skrev om vårtecken den 21 april.

Den med racing killarna var en duk som var upp spikad direkt på väggen,

alltså icke monterad på nått. Man ser dom råa kanterna.

Det ser ut som att han har målat på canvas duk. Dom är så läckra. Det blir att gå dit och titta igen.

När vi var klara så gick vi en sväng i museum shopen och hittade en tovad hatt…. ja, den måste man bara prova.

Ullens vääärld!!!!! Gud vad kul man kan ha i mellan åt!! Vilken lycka att få prova en snygg hatt…

När vi kom tillbaka till skolan satte vi oss ner och började att brodera på våra åkdynor…men inte för så länge. Det började tjuta. Utrymning sker. Men vad var det som utlöste larmet egentligen?? Det brann ju ingen stanns. Det snackas om att man har haft en rökmaskin på en drama lektion som har utlöst det hela…. lite lustigt tycker jag…

Här står vi och inväntar brandbilen!!

Men vad mycket kul man kan ha på en dag!! En annan kul grej är när man blir sminkad av sin dotter…

så här glad blir man då!!!

Och så här glad kan man vara tillsammans: