konstsalongen i Torshälla

Har nu varit och tittat på konstsalongen i Torshälla efter att ta fel dagar och fel tider. Jag förstår nu varför jag inte kom med med mina nypon. Det är på grund av denna: (se bild till nedan) Ett vitt lackerat cykel hjul, mjukt vaddad med bubbel plast. Dom små figur liknande sakerna är gamla BH kupor.Ja! Visst förstår man nu att inte tovade nypon har en chans. Mina kära kollegor om man nu kan säga så om lärare och elev från Folkhögskolan kom med. Min lärare med raku keramik och min klass kamrat med två tavlor.  Den ena ser ni här till höger. Jag gick runt och kollade och fick några favoriter och fick förstås några frågetecken också. Mina favoriter blev :Birgitta Nehrmans katter, Gosekatten och den lyckliga katten för 2400:-/ st utan ram. Två andra tavlor som var roliga var, Anna fäldt med tavlorna Blå hund och Gul hund. 2600:- /st . Fråge tecknen var bl.a: (nedan)

Eller denna tavla för 10 000:- ca 25×25 cm spackel på duk.

Jag går till utställningen bredvid av Lena Engstrand, lite kul saker!

Ängel farkost för 16 000:- Helheten var faktiskt ganska kul när man kom in, dom små figurerna med sina skuggor som var som änglar. Eller ängel på ett moln för 4500:-

Inte heller här skulle väl mina nypon ha en chans. Men som min lärare sa: bli inte ledsen nu om du inte kommer med. Jag förstod nästan på en gång att dom inte skulle komma med, på tanke på vilken bakgrund juryn hade så är det kanske svårt att veta hur man får fram tre dimensionella tovade nypon.

Dvs man tovar på en uppblåst ballong med såpa och vatten, ballongen far hit och dit…men vem skulle kunna och förstå det??? Det är ju lättare att förstå det ögat ser direkt: gamla BH kupor, bubbelplast och cykelhjul. Där kan man ju fatta direkt hur det har gått till, eller????

Nää, varför skulle man bli ledsen av att bli ut kickad av gamla Bh kupor, mina nypon är fina tycker jag och hade lätt platsat bredvid raku keramiken.

Avlutar att visa en stor tavla av Engstrand som heter: Are you normal???

Nej! Det är man väl kanske inte,men tur är väl det!!!

Ännu en gång kan jag säga att jag har sett en utställning som klår Moderna museets som vi var på. Och även på Ebeling museet behöver du inte betala inträde. Om du vill så kan du lägga ett bidrag i en genomskinlig plast låda som sitter på väggen när du går ut.