om mig själv

Jag heter Käthie och är bosatt i Torshälla, en liten stad utanför Eskilstuna. Mitt textila intresse har funnits från barnsben.

Ullens värld uppenbara sig på en fårsmäcka vi besökte utanför Malmköping, Man hade prova på nålfiltning för barn. Våran dotter tyckte det var kul så det var bara att köpa bok, ull och nålar. Boken var på danska så det bar sig in i den danska ullen värld. Inte lätt att läsa danska kan jag lätt påstå. Men det gick och jag kunde slutligen visa och förklara för mindotter hur hon skulle gå till väga.

Jag fastna inte direkt för nålfiltingen utan jag blev nyfiken på våttovning och började läsa på internet hur man skulle göra. År 2009 upptäckte jag nästa teknik i ullens värld, nunotovning. Mitt första projekt finns att beskåda under fliken nunotovning. Ullens värld har fortsatt med kurser hos olika ullkonstnärer. Bl.a har jag gått på Ullakademin i Årgäng där jag träffade Erik Torstensson, Man of wool. Jag kallar mig för Ull och textil inspiratör, håller kurser för olika studieförbund. I stockholm är det NBV och SV som jag jobbar för. I Eskilstuna så är det Sensus, studiefrämjandet och NBV Mälardalen. Är man intresserad av att gå kurs kan man kontakta mig genom denna blogg. Är man bara nyfiken vad som händer i min värld, ja då är det bara att ta del av denna blogg.

God läsning, kramar Käthie.

Frågor & kommentarer är välkomna

* indicates required field

Powered by Fast Secure Contact Form