Lördag medinan!

Lördag morgon blev det en ytterligare Tuk-Tuk färd in till Sousse. Fnisset ni hör är jag… tyckte ju det var så kul! Denna färd var den säkraste hittils.

Vi skulle besöka Medinan. Ali, Lotta och Emma var med! Innan vi gick mot medinan fick vi information av Ali: Håll i väskan, slå bort händer om dom tafsar….Det var tur att Ali var med denna gång också… hade vi gått i dessa trånga gränder själva hade jag säkerligen gått där fortfarande.

Klockan var tio på förmiddagen och försäljarna höll på och plockade fram. Tur var väl det,,,tänka sig dessa trånga gränder med massor av folk!!!! Här såldes det mesta, kryddor, mattor, skor, mattor, kött hängandes högt och lågt. Ett ko huvud….allt du kan tänka dig. T.o.m julgrans jelanger. Bilden till vänster är vi på väg till medinan och precis insupit informationen från Ali. Jag inhandlade harissa och kanelstänger, samt en böne matta!

Nu står Steffies fina vatten pipa tillsammans med bönemattan i vardagsrummet.


På vägen ut från medinan möttes vi av så många dofter, inga ljuvliga dofter. Jag var tvungen att hålla handen för näsan och munnen. Jag var så nära att spy…. visste inte hur fort jag skulle komma därifrån. Det var en blandning av rått kött, urin, fisk och gamla kloaker.

Vi gick ner mot hamnen, där var det fräschare luft men det är synd att de ska skräpa ner så dant. Gamla plastmuggar och papper som flyter omkring. Pirat skepp gick ut från hamnarna med turister där du kunde äta en middag ute på havet. En annan grej jag undrade över var varför man målade trästammarna vita, men det kunde Lotta svara på. Det var så inte träden skulle torka ut. Vidare gick vi till ett litet hak som Ali kände till. Där fick man nypressad juice och bakverk. EXTAS! Trodde inte att jag kunde gå igång på ett bakverk men det gjorde jag. Aldrig i mitt hela liv har jag smakat på nått dyligt, så guda gott!! Färsk cocos! Fräscha nötter.Nypressad citron jucie till… HMMMMM… så fräscht!  När vi hade intagit läckerheterna så tog vi Tuk-Tuk hem mot stranden… Nu var det varmt. På söndagen skulle vi besöka shisha cafe`.

Språket i Tunisen bestod mest av franska och arabiska. Så att ha en person med sig som kan behärska dessa språk  är till stor nytta!!!