Mina bokstavs koder.

Mina kartläggningar:

  1. Hos TRR ( trygghetsrådet) Kod: INTJ. Innebär: bra på att utforma modeller, omsätta idéer, kreativ, logisk. konstnärlig. Ett av målen blev: Folkhögkolan, textil formgivning.

  2. Hos AF ( arbetsförmedlingen) Kod: ASC. Innebär: konstnärligt och pedagogiskt inriktade arbeten först och främst.  Testet sa också, dyslexi. Men inget medlemsskap till MENSA, nära skjuter ingen hare.

  3. Hos arbetslivsresurs ( påbörjas inom kort). Tvångsaktivitet inköpt av AF. Kod?? Innebär: Tvungen att avsluta utbildning ( som var ett av TRR.s mål) Kommer inte att få mitt intyg från folkhögskolan.

Slutsats: Eftersom tvångsaktivitet/kartläggning 3 innebär att jag kommer att bli tvingad att avsluta min utbildning så kommer jag inte heller få intyg / få dokumenterat att jag har gått Textil formgivning. En utbildning jag skulle kunnat satt på mitt CV.

Målet som jag kom fram till genom TRR, vad gav det???? Ett test hos TRR som ändock gav mig bekräftelse på vad jag är bäst på. Ett test som var intressant. Men varför göra dessa kartläggningar flera gånger???

AFs motivering till kartläggning 3: Du får ju praktisera och se det som en merit, du kan ju alltid sätta det i ditt CV. OCH??? Kan jag inte det med min utbildning på folkhögskolan?? Vilket klingar bäst på ett CV??? Praktik eller utbildning????

Sitter och jobbar på mitt examensarbete som skall vara klart v.16 En matta. Det går tungt… inspiration, kreativiteten, glädjen…POFF ,där försvann det… som en stjärna som upplöses i rymden. Allt det där som både TRR och AF kom fram till att jag hade! Jag har inte sagt mitt sista ord ännu!!  JAG VILL HA MITT INTYG!

http://www.mensa.se/ommensa

OBS! Detta är inte fiction, utan rena rama sanning i en arbetssökandes vardag!