Husvagnen är på rull

Vi rullar sakta ner mot Borgholm på Öland. Vi möter upp lite vänner där. Jag hinner med en tripp till en struts farm för att inköpa lite fjädrar till mina tovade fåglar. På lördag bryter vi upp för att åka vidare mot Ripa. Lekplats för “gubbar” som gillar modelplan!!! Ripa ligger granne med Åhus. I Åhus finns det en båt som man kallar för glassbåten. Men tyvärr så är det inte en båt längre utan en pråm. 

Förr i tiden var det en fiskeskuta, men nu är det nån platt sak där som flyter omkring. Men vi kommer för glassen. Här får man god glass och rikligt med glass. Hemma i Eskilstuna så får man 1 kula när man säger1 kula, men här får du 3-4 kulor när du säger 1 kula. Titta på bilden nedan så för står ni…..

Maja valde en glass med 3 kulor, den till vänster och jag valde en med 2 kulor….. räkna kulorna på Majas glass…..ja inte är det 3 utan närmare 10 st. Här pratar vi inte om GB utan riktig Åhus glass…mums säger jag som inte annars är så begeistrad i glass! Efter att vart och intagit glass tar vi en sväng ner mot havet och stannar till hos Martin. Martins rökeri och camping. Ett SMULTRONSTÄLLE!

Vid Martins rökeri fanns det en liten söt camping med ett  jätte fint service hus, cafe och en butik där du köpte ny rökt firre. Vi köpte lax och makrill, ålen fick ligga kvar.  Tillbaka till Ripa lägret där lekplatsen för modellflyget var…..

Min man och jag stannade bara en natt till sen packade vi ihop och rullade vidare till Falsterbo. Vi fick en plats på ljungens camping. Vid entren till campingen gick det långhåriga kor….. ja, nått med highland ……. ja en sorts ko i alla fall!!!!  
Vi solade lite och badade i det ” kalla” havet. Sen blev det vätske brist och vi bröt upp från stranden för att inhandla lite vätska och proviant. Vi fräscha till oss och åkte in till Höllviken. I Höllviken finns det ett vikinga reservat, Fotevik. Det hade varit kul om man hade kunnat åkt dit också.

Jag tror att jag har varit en hund i tidigare liv. Varje gång vi är på nått nytt ställe så hittar jag fina ” pinnar” Denna gång hittade jag en jätte fin på stranden utanför campingen…. När jag var på Gotland så fyllde jag en pappers kasse med pinnar… ja, vad kan man göra med dom då tänker ni… det förtäljer inte denna historia. Utan vi går vidare i husvagnens rullande…..

Dagen efter så rullade vidare till våra vänner i Össjö efter att haft camping grannar som pinka på elkabeln, grannar som blev osams när dom spelade spel mitt i natten.

Hemma hos Micke och Lene träffade jag min pinn kompis( Diezel) fast han jagar inte pinnar som jag gör…..

Jag träffade också Doris, en liten söt råtta som rata osten för tillfället.

När vi hade fikat så fick vi ta en tur i Lollos cab, det blev en tur in till Ängelholm.