Fredagen den 13 Augusti.

Fredagen den 13/8 var vi på världens längsta mobila konstutställning. NBV hade anordnat en lite busstur till Forsby för att se konst. Det var konstnärer från Tyskland, Danmark och runt om kring Sverige. Däribland jag och några till från våran kurs på TUG i Eskilstuna. Jag hade tagit kort på min nålfiltade örn samt min tovade fågel som hänger på verandan och en korp som är tovad i en speciell  teknik. Man kan säga att det liknar intarsia.

Längst till vänster ser vi Kerstin Hellsnings händer… det första vi gjorde på vårterminen på TUG, mola teknik. Ovan ser vi en tovnings teknik som jag lärde ut. Man tovar dubbelt och klipper upp så man får som en blomma. Elisabeth har sen gjort ett screentryck. Längst till höger syns min nålfiltade örn som jag gjorde en väska av.

Kalklinbanans vänner har anordnat denna roliga konstutställning. Tyvärr så hotas linbanan att läggas ner och det var antagligen den sista utställningen. Om man går in på deras sida så kan man skriva på en namnlista mot rivningen.När Kalklinbanan var igång var den snäll mot miljön, den kosta lika mycket som att köra 1 lastbil…. Och hur många lastbilar rullar nu för att få fram kalket???

Linbanan har hittills fraktat 25 miljoner ton kalksten de 42 kilometrarna från kalkbrottet i Forsby  i Södermanland till Nordkalks industrier i Köping i Västmanland. Under bostadsbyggandets mest intensiva tid, miljonprogrammet, arbetade över 40 personer i skift för att hålla linbanan igång dygnet runt. År 1967 slog transporterna rekord – under det året fraktade banan 600 000 ton kalksten.