Monas får!

I onsdags var Laila och jag till Mona i Bärsta och hälsade på henne och hennes får. Vad fina dom var!Tackorna var nere vid sjön så dom fick vi inte hälsa på. Men baggarna stod och häckade inne i ett uthus. Glänsande svarta får, dom glänste som sammet. Dom hade en liten silver lock i pannan. Vi stod där och klia dom…. klia inte dom på huvudet, för då kan dom stångas sa Mona. Klia dem under hakan… så gjorde vi det. Så fort jag slutade så kom dom fram och titta på mig:- Klia mera,,, klia mera,, Dom stod och njöt, blunda och hade det skönt. Jag hade fyra baggar som jag fick klia under hakan. Egentligen var vi där för att köpa lite ull. Så in med baggarna igen, men dom var lite tröga. Ja! sa Mona, det stämmer faktiskt det där med: trög som ett får.

Här kommer Laila ut med lite ull. Ullen som Mona hade var väldigt fin. I och för sig så får man plocka bort skit och kvistar…. Men det kan det vara värt om man får chansen att köpa fin ull. Jag fick med mig brun, grå, svart och vit ull. Laila vill köpa mera så det blir nog en tripp till , till Bärsta. Kanske vi kan få träffa tackorna nästa gång.

På tal om tröga får… får hjärnor…får skallar. Sista dagen vi var i Tunisen så skulle Ali bjuda oss på nått speciellt gott. Frikasé tror jag att det hette. Vi tog tuk-tuk in till Sousse, gick upp på en liten gränd och i väggen fanns det ett hål! Där var det som ett litet gatukök. Frikasé var ett friterat bröd som du fick med kokt potatis, tonfisk och tomatsås, tror jag att det var. Medan vi väntade på att han skulle fixa maten så stod jag och titta lite runt om kring i hålan…. Vad är det som ligger där på disken då??? Gick fram och kolla….Stuffed sheephead. Där låg halva fårskallar med någon sort fyllning, Ögat plira mot mig..

.nää det var väl tur att jag slapp prova på det!!! 

Tänk vad ullens värld är enorm!

Ulle krull!!!