Torshälla marknad

Nu är Torshälla marknad överstökad! Lika hysteriskt som vanligt innan marknaden. Skjutsa dit marknadsstånd. Bygga marknadsstånd. Packa bilen fullt med saker som du ska ha på marknadsståndet. Lördagmorgon: Alla ska packa upp…bilar överallt. En del kör som krattor, parkerar som nötter så ingen kommer fram, irritation… men slutligen brukar man få komma fram till sitt marknadsstånd och ställa upp sina saker och köra bort bilen. Som tradition brukar kryddan och jag stå bredvid varandra. Det är smidigt när man kan vakta åt varandra. Kryddans kryddor är de bästa kryddorna som finns…tycker jag i alla fall. Inget salt i utan det tillför man till själv. Denna gång hade hon 2 nya kryddor som jag var tvungen att testa. Apelsinpeppar och BBQ Harmony. Apelsinpepparen blanda jag med creme fraiche och lät stå en stund. Gud vilken god sås det blev till laxen….

Innan marknaden körde jag hårt med att tova vantar. Sen brodera jag blommor på dem. Dom gick åt som smör i solsken. Jätte kul!! Efter det så blev det lite tovade fåglar ( glädjespridare) och några spetskragar. För dom som vill köpa sig en glädjespridare så finns dom på Rademacher smedjorna i Eskilstuna. Gamla turistbyrån dvs stora Fristadshuset. Det är Wawa som står för hantverksbutiken där. Den nunotovade jackan finns där till försäljning. (jackan nedan)

Titta in….Värt ett besök!

Stora Fristadshuset:

Stora fristadshuset

Huset byggdes 1772 och flyttades till sin nuvarande plats 1961 från en tomt i centrala Eskilstuna.

Stora Fristadshuset användes som bostad av fristadsdirektören Samuel Schröderstierna och hans familj. Här fanns sammanlagt nio inredda rum.

Till vänster ser ni vantarna jag hade fått ihop, ett helt gäng. Till höger ser ni glädjespridaren och tovad spetskrage. Jackan är nunotovad med shetlandsull och finns som sagt på Rademacher.

Marknadens höjdpunk var Göran. Det är en sanslös man…han är en otroligt duktig musiker. Han spelar gitarr, säckpipa, elfiol…förr så spela han cello också…. Tror att han spelar nån variant på nyckelharpa som jag aldrig kommer ihåg vad den heter. Snacka om kort minne och att vara tjatig, att alltid fråga: vad hette den där igen…som ser ut som en nyckelharpa.??

Här hade jag tänkt lägga in en filmsnutt av Göran från marknaden men jag vet inte vart den tog vägen…… Ni får hålla till godo med detta i stället!