Första dagen på påsken!

Första dagen på påsken, skärtorsdagen, skulle bli ett besök på AF. Ska få träffa en handläggare för första gången. Annars har man hela tiden blivit hänvisat till ett 0771 nr. Denna dag skulle jag vara där till öppningsdax. Men är jag på rätt ställe??? Vilken kö!! Jag kanske har hamnat i en kö till systembolaget, tanke på att det ska bli helgdag. NÄDÅ, jag har kommit rätt. Man köar till: försäkringskassan, skattemyndigheten, pensionsmyndigheten och AF.

Jag ska till plan 2, så jag tar nästa kö…..kön till hissen som går till plan 2.  Ingen “hit”,  jag är livrädd för att åka hiss…. finns ingen trapp. Folk bara tränger in sig, känner nästan hur paniken kommer. Vill skrika: det är FULLT!!! Hissen tar mig upp till plan 2. Där står det små arbetsförmedlare som visar mig till ett väntrum. Där jag ska bli uppropad!!

När jag äntligen träffar min handläggare får jag veta att vi måste åka ner igen, dom har inga rum lediga på detta plan…NEJ! Jag vill inte åka hiss igen. Frågar om vi inte kan ta en annan väg…och det går. Vi får ta oss ut och in genom huvudentrén…sen vidare för att hitta ett ledigt rum. Stackars satar, inga arbetsrum. Måste ju fråga min trevliga handläggare: har ni inga egna arbetsrum??? -Nej, rummen räckte inte till får jag till svar. Ja, det kan inte heller vara en rolig arbetsmiljö.

Fick  höra att arbetslivsresurs som jag hade blivit skickad till (tvångsaktiviteten) har glömt att skicka signal till AF att vi har börjat där. Får AF ingen signal så kan inte dom i sin tur skicka signaler till FK, som ska skicka ut rapporter till mig som jag ska fylla i så jag kan få pengar… suck…MÅNGA SIGNALER BLIR DET!!!!Och inte nog med det..unionen ska skicka intyg till mig när jag har 50 dagar kvar att stämpla. Detta intyg ska tas med till AF så jag kan få gå in i fas 2 och kunna få aktivitetsstöd…Och det intyget måste jag ha fast jag går på arbetslivresurs.,annars kommer jag utan för systemet… jag orkar snart inte hålla reda på allt jag måste göra och allt jag måste komma ihåg att göra. Den finaste nyheten jag fick: var att Eskilstuna var BÄST i att ha högsta antal arbetslösa i hela Sverige. Det är väl tur att Eskilstuna kan vara bäst i nått!!!!