Fortsättningen på kartläggningen!

Som riddarna runt runda bordet sitter vi en grupp och lyssnar på en man från arbetslivsresurs. Tankarna surrar på i huvudet, vad gör jag här??? Tittar på alla som sitter runt bordet… Det är som en Monty pyhton fars!!!The Flying cirkus.

Informationen maler fram….exakt samma information som jag nyss har intagit från TRR, exakt samma diagram visas….. exakt samma resonemang angående ditt personliga nätverk. Slutligen, grädden på moset: frågeformuläret kommer fram! EXAKT samma frågor som jag svarat på hos AF för en månad sen. JIPPI! Nu äntligen ska jag få min tredje bokstavs kod. Hem läxa blir att fylla i denna folder och sammanställa och se vad bokstavskoden blir.

Frågar om dom inte kan ta en kopia på AFs anteckningar angående testet som jag gjorde på AF, som är EXAKT likadant. NÄÄ..det går inte, dom vill se själva!!! Hemläxa!! Antagligen så har jag svarat lite annorlunda denna gång så koden blir inte exakt lika dan. jag får fram ACS och på AF kom dom fram till ASC…och??? Fattar inte skillnaden.

Detta test grundar sig på Hollands yrkesvalsmodell. John L. Holland var en amerikansk psykolog. Holland är skaparen av de mest kända och allmänt forskad teori om yrkesval . Det omfattar sex personlighetstyper som ofta förkortas RIASEC och används för att skapa den välkända Holland koden.

De sex person- och arbets typer som  beskrivs av Holland är följande:

  • Realistiska – praktiska, fysiska, praktiska, verktyg-orienterade
  • Investigative/Undersökande – analytiska, intellektuella, vetenskapliga, explorativ
  • Artistic/ –  Konstnärlig – kreativ, originell, oberoende, kaotiska
  • Social – kooperativ, stödja, hjälpa, healing / vårdande
  • Enterprising/ – Företagande – konkurrensutsatt miljö, ledarskap, övertala
  • Conventional/ –  Konventionella – detalj-orienterad, organisera, kontorsarbete

PS! Klicka på blåa ordet AF så får ni se hur det går till……