När Nisse kom till familjen!

För 12 år sedan  bodde vi  i Julita och min kompis Åsa bodde på andra sidan sundet.

Åsa ringde mig och berätta att hennes katt hade fått ungar för ett tag sen och nu hade hon dom ute någonstanns. Katten tog med sig ungarna till huset för att få mat, men när hon passerade gärdet så passade rovfåglarna på att ta nån unge då och då.

Jag greppade kattburen, tog katt mat och en filt och åkte över till Åsa. Jag bad henne: -När du ser att en katt unge har gått in, släng över filten och stäng luckan. RING MIG SEN! Jo då, det tog inte lång tid förrän det hade kommit en lite kisse i buren. Lilla kissen var så eländig, men ändock den tuffaste eftersom han vågade sig fram.

Han var senig, utstickande ögon, en mage som var som ett litet klot. Jag begav mig hemåt och bar in kissen med bur i badrummet. Katten var livrädd, spotta och fräste, han hade kissat på sig i ren förskräckelse…. att se människor och få åka i nått som låter som ett vidunder.

På den tiden så gick det en serie: Rena rama Rolf,  min dotter tyckte det var en bra serie. Hon var då 6 år. Jag frågade henne vad hon tyckte kissen skulle heta, ja, det blev Rolf kompis namn…Nisse pisse päron pung! Ok! Men vi kan väl kalla honom för Nisse?!

Nisse bodde nu i badrummet i sin bur. Varje gång vi visade oss spotta han och fräste och var jätte rädd. Klättrade bokstavligen på väggarna.  Med tiden så lärde han känna igen oss och vi kunde börja klappa honom och hålla i honom. Nisse hade gått på sin katt toa men inte lagt några “kablar”. Jag tog Nisse och la honom i knät och massera hans mage, precis som man gör med små barn,,, och vips så fick vi igång tarmarna… jag passade också på och plocka bort alla dessa fästingar som han var besudlad av.

Så småning om fick Nisse komma in till vardagsrummet, jag la mig i soffan, burrade upp håret på kudden och la sedan lilla Nisse pisse päron pung där. Tänkte att han skulle känna sig lite trygg där. Det funkade bra och Nisse blev tuffare och tuffare. En natt hörde jag ett tassande ljud över golvet, det hoppade upp en liten katt, kröp under täcket och fortsatte upp till huvudkudden och la sig bredvid mitt huvud så han kunde kloa i håret.

Nisse är nu 12 år äldre men han ligger fortfarande vid mitt huvud men på en egen kudde… storleken på katten är något större nu. Nisse är en speciell familje medlem, rädd för sin egen skugga och älsklings frukost ska bestå av: Pärsons tunna skivor av rökt skinka. När vi äter ska Nisse sitter bredvid i kökssoffan, det händer väl att han tigger i mellan åt, men vara med SKA han vara!!!

NISSE!

Nybadad Nisse!

Nisse ringer och pratar med Husse och beklagar sig!
Torkar långsamt….inte kul att bli badad..men ett måste tyvärr.