Irländsk afton på Eskilstuna ölkultur.

Våran kamrat Björn skulle spela på ölklubben med sin spel kamrater.Han ser ut som en kapellmästare; vit skjorta och väst.

Vi sitter och väntar. Det väller in folk! Är det groupiesar till Björn eller är det folk som vill köpa öl i baren???? Dom pillar på sina instrument….men vad gör karln???? NEJ BJÖÖÖRN, ta inte på dig cowboy hatten…. Det skall väl inte vara country gala heller.?

Dom kör igång med sin trall vänliga musik,,,vi sitter där och gungar fram och tillbaka och inser snart att musiken har gått över till en Bayersk bompa musik. Men det är också bra! Det är mycket folk och dom tycker om musiken. När dom har spelat i en timme så beger jag mig ut för att ta luft..det är varmt inomhus.

Öl klubben ligger nächgårds till munktellstaden, närmaste granne är Eskilstuna stadsmuseum, med den vackra ån som slingrar sig precis utanför. Ölklubben har en liten stuga i anslutning till slussen som dom håller på och gör i ordning. Du kan sitta utanför stugan och dricka öl och titta ut över ån och se vattnet forsa fram.

Där hittar du också den vackra gångbron som tar dig över till munktellstaden. I munktellstaden hittar du: munktellmuseet, lokomotivet, folkhögskolan där jag studerar och munktellsarenen.

Och när vi ändock är inne på munktell, så får det mig att tänka på uppgiften vi har i skolan nu. Vi har varit till stadsmuseet och skissat. Det är meningen att vi skall gör åkdynor och brodera utifrån våra skisser. En del skissade förstlingen, olika delar på maskinerna.

Jag hittade rattar…

JAA, rattar som var vackra…men jag ritade hålen..hålen bildade vackra blom mönster, så, så fick det bli. Alla sitter och broderar mekaniska delar i liten skala eller förstorad skala…men jag sitter och broderar hål…vad konstigt det kan bli,,,,men jag tror att det kommer att bli bra. Ska sätta ut bild på min åkdyna när jag är klar, vi har en vecka till på oss, sen ska den vara komplett.

OBS! Detta är inte vår vän Björn utan en medlem i gruppen The Dubliners.

Blå text= klickbar länk!!