Mot Stockholm……

Torsdagen den 27/5 började Stockholms resan från Folkhögskolan i Eskilstuna. Vi skulle besöka moderna museet och Konstfack vid Telefonplan. Vi anländer till Moderna museet.

Torsten möter oss! Vem tusan är Torsten??? JOO båten Torsten förstås……Vi tar ingången som vetter mot wasa museet på andra sidan.

Vi startar med en utställning av: Keren Cytter. Vi går in och får chocken: -Nej! video installationer, TIO STYCKEN, blandat med två stora teckningar på knöligt papper, inramat….njaaaa..Video installationerna heter bl.a Djävulens spott, spegeln, Någonting har hänt. Ja! VAD HAR HÄNT?????

Konst frågan kommer upp igen: VAD ÄR KONST???? Vi knallar vidare upp för trappor, genom stora glas korridorer. Nästa utställning: säng med gips på!!! NÄÄ, går vidare till nästa utställning: trä reglar klädd med smal markis väv som är röd och vit randig…ännu en SUCK!! Vi går in till olika rum med helt besinningslösa saker.  Kommer in i ett annat rum lite bättre saker, lite hundar och människor på tavlorna.Sen blir det lite Andy Warhol, Picasso, Dali.

Sen tycker vi att vi har sett det vi vill se….JO; jag glömde,när vi är på väg ut passerar vi någon sorts mekanisk sak som snurrar runt kläder och någon sorts skulptur som är gjord av gamla stötfångare (lite kul!).  Vi tar en snabb titt i museum shoppen och hittade roliga PILLER. Ta ett piller så förstår du konsten. Ja, för min del så tror jag inte att det hade hjälpt. URSÄKTA MIG! MEN VILKET SKIIT, vilken tur att jag inte behövde betala inträde för detta. Nu förstår jag verkligen vilken kvalité vårat konstmuseum har i Eskilstuna och GRATIS!

Bussen hämtar oss kl 12,10 och tar oss vidare till konstfack. Här kan man snacka om utställning! Design för kor, en klibräda för kor. I och för sig en video installation men den var bara för en minut och det var bra kul att se hur en ko kunde njuta såå dant. Mera man kunde se var balklänning som hade händer, balklänning med motorväg och med små bilar  samt klänning med hus.


Att gå på konstfacks vårutställning är väl värt att besöka och det kostar inget. Områdena är många inte enbart textil. När bussen skulle hämta upp oss så tog jag i stället tunnelbanan in till Maria Torget, skulle möta upp min kära make och äta en god bit mat .

Jag strosa runt på söder och besökte bl.a Ewa i Walla. Inte nått för min plånbok men det är alltid kul att få “input”. Jag tog mig en sväng in på stadsmissionen. Där hittade jag en klänning av Gudrun sjöden, ettiketten var bort klipp. Dom andra Gudrun kläderna tog dom 400:- för. Jag hade tur och fynda denna klänning för 40:- . Jag strosar vidare genom söders gränder med sakta mak, det är fint väder. Jag tar mig över slussen och passerar Scaramouche och sjätte tunnan. ÅÅ…. lite mat där skulle passa fint. Möter min käre man och det blir bestämt, vi tar käk på sjätte tunnan. VILKEN LYCKA! Vi möts av fina flaggor och röd matta.

En medeltida klädd man möter oss, han visar oss till ett bord. Han tipsar om ett mini Gille som består av: honungs glaserat revbens spjäll, rosmarin stekt fläsk, ört korv och till det får vi kummin surkål och ärtpuré och äpplen med ingefära…. gud vad gott. Till förrätt får vi en kall salvia soppa med citronägg.

När vi sitter där och väntar så kommer ölen in och ett nybakat bröd med en saltsten. Man tar en kniv och karvar lite salt och sen doppar man brödet i det….MEN, vi är inte ensamma om brödet, det dyker upp 2 spökliknande händer,,,,AHHHHHH. det är spöken i lokalen…nää….

DET ÄR TVÅ SPÖKEN…. det andra spöket sitter med ett krus i ena handen och en öl i andra handen…och har en väldigt krullig frisyr som på minner om  ullens värld. SPOOKY!!!!

Till avslut blir det en blåbärs kaka…. Nu är jag mätt, och herre jösses vad gott det var!!!Notan kommer in på traditionellt sätt, kniv och nota i bordet

Vi tar oss med sakta mak ner till kungsträdgården och passerar ytbärgar fartyget Belos.

Stockholm är fint, som håller på och bygger lite överallt inför LOVE Stockholm 2010 6-19 juni. Stockhom får mig också att tänka på Orup. han var ju i Eskilstuna på 90-talet i parken zoo,  jag var givetvis där med en kompis som hette Anna. Hon hade i sin tur en kompis som spela med Orup, så vi var inbjudna till Statt för efterfest. Vi satt där i turné bussen och invänta hela gänget när galna fans banka på bussen.  jag kunde inte låta bli och öppna dörren och fråga vad dom ville….. Autograf skreks det…Ja visst säger jag,,, jag skrev mitt namn på en stackares jeans jacka.  ja! Tänka sig att man har skrivit autograf, haha!!! Ja, efterfesten var lugn, jag badade med  “Sofia”, en trevlig tjej. Hon presentera sig som fotograf.  JA! Nog om detta, nu har jag skrivit allt för mycket tror jag….

Blå text tar dig vidare ……………………….