Läkare utan gränser

Musik som helande kraft. Det är tanken bakom projektet Funk For Life. För att uppmärksamma situationen för unga i fattiga storstadsmiljöer har musikerna i Nils Landgrens Funk Unit och fotografen Mattias Klum rest till ett av Afrikas största slumområden, Kibera i Nairobi. Där har de har gett konserter, spelat in en skiva och gjort en musikvideo. En del av intäkterna från skivan går till Läkare Utan Gränsers verksamhet i Kibera.

– Jag ville hjälpa till på något sätt men jag är ju varken läkare eller sjuksköterska. Genom musik och projektet ”Funk for Life” har barn och ungdomar en möjlighet att få ett nytt intresse, säger Nils Landgren.

– Alla kan göra skillnad på något sätt. Vi hoppas att via bild, musik och film kunna beröra och fascinera för att göra de här frågorna verkliga för en bred publik, säger Mattias Klum.

Arne Kristian Mattias Klum, född 10 februari 1968 i Uppsala, är en svensk fotograf och filmare. Klum började fotografera i tonåren och har sedan 1986 varit frilansfotograf på heltid, med specialisering på natur, miljö och kultur.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation med världen som arbetsfält. Dom bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.Läkare Utan Gränser har projekt i närmre 70 länder runt om i världen.

Nils landgren har också spelat ihop med denna man:    

Michael Ruff…som gäst spelade på Eskilstuna teater för många år sedan…..

Michel Ruff, född 20 december 1958 i Salt Lake City, är en amerikansk keyboardist och låtskrivare. Ruff växte upp i ett frikyrkligt hem och har en nyklassisk skolning som keyboardist, där han under tonåren bland annat studerade vid Mother Oh Mother Church och Full Fathom Five. Ruff blev under det tidiga 80-talet ett känt namn vid den amerikanska AOR-scenen, både genom sitt egna band Rough Enough? men även som en flitig studiomusiker. Han har musikaliskt utmärkt sig för sina stämningsfulla arrangemang och som en nyskapare inom fusionsjazzen.

Michael Ruff har bland annat spelat med artister som: Chaka Khan, Lionel Ritchie, Bonnie Raitt, Rickie Lee Jones, David Sanborn,  Johnossi, Brenda Russell, Kenny Loggins, Gino Vannelli, Jose Feliciano, Right Said Fred och Stevie Nicks.

Han bor idag på Hawaii med sin fru och barn. Ruff har gjort ett flertal starkt uppskattade turnéer i Sverige och fått hyllande recensioner efter spelningar.