Från en vän….

…..fick jag tips om att det skulle vara en konferensen som heter: People and animals for life. Den 1-4 juli 2010 hålls i Stockholms centrum, en internationell konferens om hälsonyttan av kontakt med sällskapsdjur. Forskare från hela världen ger färsk information. Arrangör är Manimalis.

Manimalis är en fristående ideell organisation som verkar för att öka kännedomen om sällskapsdjurens positiva effekter för samhället och den enskilda människan .Det är den tolfte internationella kongressen som arrangeras av IAHAIO med främsta syfte att förmedla kunskap och öka kännedomen om sällskapsdjurens positiva effekter på människa och samhälle.

Manimalis är den skandinaviska representanten i paraplyorganisationen IAHAIO – International Association of Human Animal Interaction Organisations. En stor anledning till varför Sverige och Manimalis valts till värdar är att Sverige är ett internationellt föregångsland avseende ansvarsfullt djurägande.

Kongressen 2010 heter: People & Animals For Life. Namnet har en dubbel innebörd; de hälsoeffekter sällskapsdjur har inom frisk- och sjukvård, och den livslånga relationen som uppstår mellan människa och sällskapsdjur.

Ulla Björnehammar,Ordförande i Manimalis säger: Den främsta målsättningen är att sprida den senaste HAB-forskningen till alla viktiga nyckelpersoner i Sverige. Jag hoppas och tror att många unga svenska forskare kan bli entusiasmerade av de rapporter som kommer att presenteras under konferensen, både i form av föreläsningar och “posters”. Framför allt hoppas jag väcka intresset för ekonomistudenter att titta på de samhällsekonomiska aspekterna av HAB.

Min vän, vän från folkhögskolan skriver blogg som jag! Little Bliss Västerås Tidning.  Där kommer vi finna fina bloggar om Kosters trädgårdar inom kort.